Kenniskaravaan Actueel

Thema-avond: Fondsenwerving =AFGELAST

Datum: 18 maart 2020 Ben je betrokken bij een vereniging of stichting? En vraag je je ook wel eens af hoe je jouw project of activiteit financieel rond moet krijgen? Dan ben je niet de enige. Veel clubs ervaren het als lastig om subsidies te verwerven of sponsors te vinden. En toch is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Het helpt als je een beetje weet wat er kan en hoe het werkt, daarom deze avond.

Lees meer

Training: In gesprek over eenzaamheid

Datum: 24 maart 2020 Uit onderzoek blijkt dat veel professionals schroom ervaren om eenzaamheid bespreekbaar te maken. In deze training gaan we aan de slag met dit taboe. Deelnemers krijgen handvatten om het contact aan te gaan en om te gaan met gevoelens die schroom of handelingsverlegenheid oproepen.

Lees meer

Informatie bijeenkomst: Nieuwkomers en vrijwilligerswerk

Datum: 22 april 2020 Nieuwkomers en vrijwilligerswerk Nieuwkomers (vluchtelingen)kunnen een waardevolle aanvulling zijn op het bestaande, maar niet altijd toereikende aanbod van vrijwilligers. Onbekendheid bij vrijwilligersorganisaties met deze doelgroep zorgt dat nieuwkomers nog niet vaak als vrijwilliger worden ingezet.

Lees meer

Workshop: ‘Projectmatig Werken‘

Datum 20 april 19.30-21.30 Lopen jouw klussen uit in de tijd? Weet je niet goed hoe een ingewikkelde klus op te pakken? Vind je het aansturen van een projectenteam ingewikkeld? ​ Projectmatig werken is een gestructureerde en planmatige manier van het oppakken en uitvoeren van klussen.

Lees meer

Informatie avond Omgaan met dementie

Datum: 13 mei 2020 Het omgaan met mensen met dementie is niet altijd makkelijk en stelt u soms in uw vrijwilligerswerk voor uitdagingen. Op deze informatieavond komen uw vragen aan bod en krijgt u informatie over het omgaan met dementie. We gaan in gesprek over wat dementie is, hoe je het kunt herkennen, maar ook hoe het voor iemand zelf en zijn naasten kan zijn.

Lees meer