Maatje zijn tegen Eenzaamheid

Wilt u ook iets betekenen in de strijd tegen eenzaamheid? 

Wordt een maatje van iemand die zich eenzaam voelt.

Een maatje word je voor iemand die wekelijks of tweewekelijks wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Dat kan op heel veel manieren: samen koffie drinken, wandelen of hardlopen, voorlezen, boekhouden, taallessen, theater en nog veel meer. Hoe lang je Maatje bent, verschilt per vraag; dat varieert van 6 maanden tot 2 jaar. Er is altijd iemand die jouw hulp kan gebruiken

Openstaande vragen vanuit Vries en omgeving

Fietsen op een duo fiets?

Wij zoeken een man of vrouw die met deze 70 + een keertje een dorpje om wil. Een duo fiets is een fiets waarbij je naast elkaar zit. c.a. 1x per week a 2 weken

Vismaatje

In de omgeving van Vries woont een alleenstaande man, die graag met een andere man zou willen vissen of fietsen.  C.a. 1 x per 2 weken. Deze man is licht dementerend. Meneer is de 70 gepasseerd. 
   

Kopje koffie drinken

Man uit Vries tussen de 50 en 60 jaar  zoekt een maatje (ook man) die stevig in zijn schoenen staat. Meneer heeft een ziekte en kan daardoor anders reageren dan gewoonlijk. Hij zoekt iemand die met hem in het dorp een kopje koffie wil gaan drinken. Ook zou hij wel een keer naar een auto of motor evenement/ museum willen gaan. Meer info in een persoonlijk gesprek.

korte wandeling maken

Een mevrouw uit Vries is vaak alleen thuis en zoekt wat gezelschap. Een keer samen een leuk uitje plannen of gewoon een kopje koffie drinken ergens. Of wellicht een korte wandeling maken. Lijkt jouw dit ook leuk?

Een korte (rolstoel) wandeling

Een leuke oudere man uit Vries ( in de 70 ) zoekt iemand die met hem de natuur in wil. Een korte (rolstoel) wandeling, gewoon op een mooi bankje zitten in de natuur. Of met de auto de natuur bekijken. Of een keer een natuurfilm bekijken! Meneer loopt en praat wat moeizaam.

Bezoekje brengen

Een mevrouw uit de omgeving van Vries zoekt een maatje om haar af en toe op te vrolijken en samen mee naar buiten te gaan. Bijvoorbeeld stukje wandelen. Is er iemand die vrijdag, zaterdag of zondag haar een bezoekje brengt? Het zou leuk zijn als je rijbewijs en auto hebt, dan kunnen jullie wat verder weg iets leuks gaan doen. Maar dit is geen must.

Vrolijk maatje

Een oudere mevrouw uit Yde wil graag een vrolijk maatje die haar wat kan opbeuren. Wandelen is haar hobby. (geen hele einden)


Openstaande vragen in Eelde

Vrijwilliger-wandelmaatje gevraagd

Gezelschap gezocht Vrijwilliger-wandelmaatje gevraagd bij een licht dementerende meneer van 80+  om in beweging te blijven. Woensdag/ of vrijdagmiddag, kleine stukjes wandelen.

kleine stukjes wandelen

Vrijwilliger-wandelmaatje gevraagd bij een licht dementerende meneer van 80+  om in beweging te blijven. Woensdag/ of vrijdagmiddag, kleine stukjes wandelen

voor de gezelligheid langs gaat

Een aardige, volhardende vrijwilliger die af en toe voor de gezelligheid langs gaat bij een mevrouw van 80+ die vereenzaamd. Een vrijwilliger die ook kan stimuleren en motiveren.

gewoon een kopje koffie drinken

Een mevrouw uit Eelde is vaak alleen thuis en zoekt wat gezelschap. Een keer samen een leuk uitje plannen of gewoon een kopje koffie drinken. Of wellicht een korte wandeling maken (rolstoel).

Gelovige meneer (christelijk) zoekt goede gesprekken

Een gelovige meneer (christelijk) zoekt goede gesprekken. Ben jij iemand die wel van een goed gesprek houdt? C.a. 1 x per 2 weken

Openstaande vragen in Zuidlaren

Fiets maatjes, Brigde maatjes, Frobel maatjes, Wandel maatjes, Gezeldschaps maatjes

Humanitas Tynaarlo

In deze tijd, waarin eenzaamheid actueler is dan ooit, zoeken we personen die belangeloos een deel van hun tijd willen inzetten om als maatje van Humanitas de eenzaamheid wat te verlichten. U kunt met de deelnemer afstemmen wanneer en hoe vaak u komt. Zo kunt u naar eigen mogelijkheden de bezoekjes inplannen.

Maatjes gevraagd binnen een instelling:

Lentis Zuidlaren: Op de website van vrijwilligerswerktynaarlo.nl staan verschillende vacatures voor het werken met cliënten van Lentis volwassenen psychiatrie Zuidlaren. Ga eens kijken! Er staat voor elk wat wils! 


Stichting Interzorg Noord-Nederland/ locatie Kornoeljehof, Vries

- Wij vragen bijv. maatjes en ondersteuners bij diverse inspirerende en gezellige activiteiten binnen A&R Stichting Interzorg Noord-Nederland/ locatie Kornoeljehof, Vries

Meerdere bewoners vinden het fijn om een praatje te maken met een vaste bezoeker/bezoekster.    

Wij zoeken een fietsmaatje.

Twee heren, die graag zelf de regie op hun leven houden, zouden graag willen fietsen op de duofiets. Wie lijkt het leuk om met deze heren op de fiets te stappen en een rondje te gaan maken?


Wil u maatje zijn voor één van de bovenstaande personen? 

Neem dan contact op met het Vrijwilligerswerk Tynaarlo,

0592-338934 

of via contact: 


Contactformulier

Captcha