Maatje zijn (tegen eenzaamheid)

Maatje word je voor iemand die wekelijks of tweewekelijks wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Dat kan op heel veel manieren: samen koffie drinken, wandelen of hardlopen, voorlezen, boekhouden, taallessen, theater en nog veel meer. Hoe lang je Maatje bent, verschilt per vraag; dat varieert van 6 maanden tot 2 jaar. Er is altijd iemand die jouw hulp kan gebruiken.

Wij zoeken nog voor onderstaande personen een maatje:

In de omgeving van Vries woont een alleenstaande man, die graag met een andere man zou willen vissen of fietsen.  C.a. 1 x per 2 weken. Deze man is licht dementerend. Meneer is de 70 gepasseerd. 

 Man uit Vries tussen de 50 en 60 jaar  zoekt een maatje (ook man) die stevig in zijn schoenen staat. Meneer heeft een ziekte en kan daardoor anders reageren dan gewoonlijk. 
Hij zoekt iemand die met hem in het dorp een kopje koffie wil gaan drinken. Ook zou hij wel een keer naar een auto of motor evenement/ museum willen gaan. Meer info in een persoonlijk gesprek.
 Lieve, nette oudere mevrouw wonend in Vries zoekt een gezellige iemand om samen een eindje te lopen. Zij in een rolstoel en jij erachter. Mevrouw praat graag over van alles en nog wat.
Je krijgt van te voren een korte rolstoelinstructie.
 Een leuke oudere man uit Vries ( in de 70 ) zoekt iemand die met hem de natuur in wil. Een korte (rolstoel) wandeling, gewoon op een mooi bankje zitten in de natuur. Of met de auto de natuur bekijken.
Of een keer een natuurfilm bekijken!
Meneer loopt en praat wat moeizaam. 
 Deze leuke optimistische meneer uit de omgeving van Vries (rond de 80 jaar) zoekt iemand die 2 x per week met hem een ‘blokje’ om wilt. Dit moet wel ‘stapje voor stapje’ i.v.m. zijn gezondheid. Hij kijkt er al naar uit.