24 mei Training “Herkennen van en omgaan met psychische ziektebeelden”

Geplaatst op 1-1-1900

Op donderdag 24 mei om 19.30 uur vindt er een training plaats over Psychische ziektebeelden. Deze bijeenkomst vindt plaats in de Speelmanszaal in De Kimme, Lentisterrein Zuidlaren. Een ieder die vrijwilligerswerk doet kan zich kosteloos voor deze training opgeven. Doet u geen vrijwilligerswerk? Neem dan eens een kijkje op www.vrijwilligerswerktynaarlo.nl of bespreek met ons de mogelijkheden. In deze training komt aan de orde: wat zijn psychische ziektebeelden nu eigenlijk? Hebben we het dan over een depressie, schizofrenie, borderline of een psychose? Is autisme ook een psychische aandoening? En gaat een burn out ook weer helemaal over? Wat betekent het voor iemand als hij/zij een aandoening heeft en hoe kun je daar als vrijwilliger het beste mee omgaan? Heeft iemand voor altijd een diagnose of gaan aandoeningen ook weer over? Een ervaren Psycholoog van Lentis vertelt  over de verschillende ziektebeelden en nodigt aanwezigen uit om de dagelijkse praktijk in te brengen. Wat vinden deelnemers lastig als ze willen samenwerken, hoe gaan ze om met verwachtingen en teleurstellingen? 

Door kennis van ziektebeelden en beperkingen ontstaat begrip. Met begrip worden taboes doorbroken en dat vergroot de kans op een prettige en gelijkwaardige samenwerking.  De training “Herkennen van en omgaan met psychische ziektebeelden” begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. De training wordt geleid door Kees Rietberg (klinisch psycholoog/psychotherapeut). 

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij voorkeur vóór vrijdag 10 mei,  via steunpuntvrijwilligerswerk@stichtingtrias.nl ovv uw naam, emailadres en telefoonnummer. Of telefonisch via 0592- 338938 (Stichting Trias). Deze bijeenkomst maakt deel uit van de Kenniskaravaan van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Tynaarlo.