Bijzonder: leerlingen Terra koken met nieuwe nederlanders

Geplaatst op 1-1-1900


Leuk om te vermelden dat een klas van Terra Eelde samen met een 8 tal Nieuwe Nederlanders 3 culturen bij elkaar hebben gebracht in een verrukkelijke lunch. Er zijn uit 3 verschillende landen: Nederland, Syrië en Eritrea heerlijke gerechten gekookt.

’s Morgens om 10 uur verzamelde iedereen in de keuken van het terra, de leerlingen vonden het behoorlijk spannend of ze het allemaal goed konden uitleggen hoe de appeltaart en groentesoep gemaakt moest worden. Maar ook de nieuwe Nederlanders vonden het spannend, leerlingen laten meehelpen aan het gerecht is een nieuwe uitdaging.

De spanning viel al heel snel weg toen iedereen met elkaar aan het koken ging. Voor de nieuwe Nederlanders een mooi moment om de Nederlandse taal nog beter onder de knie te krijgen en voor de leerlingen een eye opener dat je op vele manieren kan communiceren en dat het dan toch lukt om iets duidelijk te maken! Er viel veel te proeven tijdens het eten, je viel van de ene wereld beleving in de andere. In een woord HEERLIJK en een pluim voor alle koks!
Het eten wat overbleef is meegegaan naar de Tussenvoorziening waar iedereen kon genieten van de maaltijd. De nieuwe Nederlanders werden bedankt met een bos oer Hollandse tulpen.