De taart van de maand april is voor Sienie Koopman uit Yde

Geplaatst op 1-1-1900

Sieny Koopman is betrokken bij verschillende succesvolle vrijwilligers/bewoners initiatieven:  snel internet voor buitendorpen, terugbrengen van de peuterspeelzaal in het dorp, behoud van de bibliotheek Eelde en het dorpsfeest van Yde-De Punt en ze zit in het bestuur  van Dorpsbelangen Yde-De Punt.

Op de vraag waarom ze als vrijwilliger betrokken is bij al deze initiatieven, geeft Sieny resoluut aan dat het haar veel plezier geeft en het samenhorigheid in de buurt oplevert. Zo leer je elkaar kennen en je kan dan sneller beroep op elkaar doen.

De projecten waar Sieny met andere vrijwilligers aan heeft gewerkt zijn inmiddels allemaal met succes gerealiseerd :  de peuterspeelzaal zit weer in het dorp, de eerste schop gaat binnenkort de grond in voor de glasvezelverbinding die meerdere dorpen krijgen en de bibliotheek is er nog steeds.

Sieny: ”Je moet soms  wel doorbijten, vooral met het glasvezelproject. We hebben toen met een groep van 25 vrijwilliger deur aan deur gelopen om mensen te overtuigen van het nut van snel internet. Maar we hebben er hele leuke contacten aan over gehouden! Ik vind vrijwilligerswerk gewoon ontzettend belangrijk. ”De volhouder Sieny is opgegeven door iemand uit het dorp. Kent u ook vrijwilligers die de taart van de maand verdienen?

In 2019 deelt Vrijwilligerswerk Tynaarlo samen met Bakkerij Haafs uit Vries de Taart van de Maand uit aan vrijwilligers die zich inzetten in de gemeente Tynaarlo.

Dit doen wij, omdat wij vinden dat vrijwilligers gewoonweg onmisbaar zijn! Wij zijn trots op alle hardwerkende vrijwilligers en wij willen dit ook graag laten zien. Iedereen (partner, collega, vrijwilliger, vriend, buur en vrijwilligersorganisatie) kan vrijwilligers aandragen. Vervolgens komen deze namen terecht in de ‘Taart van de Maand-Mand’. Elke maand halen wij hier een naam uit die wij persoonlijk de taart van de maand gaan brengen, namens u en namens ons! 

Kent u een betrokken vrijwilliger die wel eens in het zonnetje gezet mag worden? Meld deze persoon dan aan voor de Taart van de Maand op www.vrijwilligerswerktynaarlo.nl of bel 0592-338934 (dinsdagmiddag).