Maatjes gezocht!

Fantastisch zomerweer, iedereen trekt eropuit. De een blijft in Nederland en de ander gaat naar een verre bestemming. Toch zijn er ook mensen die thuis blijven, soms door ouderdom of door ziekte. Bij u in de buurt zijn er ook mensen die zelf (bijna) niet meer de deur uitkomen en daardoor vereenzamen. Deze mensen zouden graag ook willen genieten van het mooie weer en heel graag een wandelingetje willen maken, of gaan fietsen, of een kopje koffie drinken in het dorp. Daarbij hebben ze wel hulp nodig! 

Heeft u tijd om eens de deur uit te gaan met iemand die zich eenzaam voelt? Maatje wordt u voor iemand die wekelijks of tweewekelijks wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Er is altijd wel iemand die uw hulp kan gebruiken!

Een voorbeeld van de openstaande verzoeken:

Een echtpaar uit Vries is op zoek naar een leuke gesprekspartner. Zij hebben zelf geen netwerk en willen graag meer contacten onderhouden. De deur uitgaan is momenteel niet mogelijk i.v.m. ziekte. Wellicht kan iemand zo nu en dan mee naar het ziekenhuis?  

Man uit Vries (tussen de 50 en 60 jaar) zoekt een maatje (ook man) die stevig in zijn schoenen staat. Meneer heeft een ziekte en kan daardoor anders reageren dan gewoonlijk. Hij zoekt iemand die met hem in het dorp een kopje koffie wil gaan drinken. Ook zou hij wel een keer naar een auto/motor evenement of een museum willen gaan. Meer info in een persoonlijk gesprek.  

Man ( 80+) uit Vries met leuke verhalen zoekt een gezellige luisteraar. Koffie staat altijd klaar! Een leuke oudere man in de omgeving van Vries (70+)  zoekt iemand die met hem de natuur in wil: een korte (rolstoel)wandeling, gewoon op een bankje zitten in de natuur,  met de auto de natuur bekijken of  een keer een natuurfilm bekijken! Meneer loopt en praat wat moeizaam.

Mevrouw met een scootmobiel (70+) uit Vries zoekt iemand die langskomt voor gezelschap. Mevrouw is creatief en schildert graag. Ze houdt van spontane bezoekjes en zou het ook leuk vinden om af en toe eropuit te gaan. Wandelmaatje in Eelde-Paterswolde gezocht voor meneer ( 80+) zoekt iemand die op de woensdag- of vrijdagmiddag met hem een ‘blokje’ om wil. Dit gaat ‘stapje voor stapje’ i.v.m. zijn gezondheid. Hij kijkt er al naar uit.  

Een mevrouw uit Eelde is vaak alleen thuis. Ze zoekt iemand die een kopje koffie met haar drinkt of haar eens mee uit neemt voor bijvoorbeeld een mooie wandeling. Mevrouw maakt gebruik van een rolstoel. Ook uit Zuidlaren zijn er nieuwe aanvragen binnengekomen.  

Interesse of meer weten? Neem gerust contact op met het: Liesbeth de Vries, Steunpunt Vrijwilligerswerk Tynaarlo, 0592-338934