Taart van de Maand augustus gaat naar vrijwilliger Piet Bennink uit Zuidlaren

Schrijver, dichter, tekenaar, kunstenaar en filmacteur. Deze vrijwilliger heeft wel heel veel vaardigheden!

 Zijn naam: Piet Bennink (83 jaar.) Piet is oprichter van zowel Buurtvereniging Noorder-Es in Zuidlaren als van de Historische Vereniging Gemeente Zuidlaren en daarnaast is hij vrijwilliger bij Koren- en oliemolenmuseum ‘De Wachter’.

Binnen het museum staat hij bekend als ‘kiepkerel’ (een straatventer die zijn waar langs de huizen verkoopt; dit beroep is na 1800 verloren gegaan) en als Berend Botje. Twee rollen die hem op het lijf geschreven zijn. Voorzitter van De Wachter Jan Nijborg vertelt: “Wij zijn enorm blij met al onze vrijwilligers. Eigenlijk hebben ze allemaal wel een taart verdient, maar ik vind het heel leuk dat Piet gekozen is als ‘vrijwilliger van de maand’. Hij heeft het verdient! Piet is echt een gemeenschapsmens, hij deelt graag uit en is betrokken bij zijn omgeving.

Piet vindt het leuk dat wij aandacht besteden aan zijn vrijwilligerstaken. “Het is fijn dat je af en toe waardering krijgt! Dat maakt dat je je blijft inzetten voor de gemeenschap en ik doe het ook gewoon graag” aldus Piet. Wellicht een tip voor een uitje?: Piet Bennink exposeert momenteel zijn schilderwerken in het gemeentehuis in Vries. Hij maakt tevens prachtige persoonlijke klompenbeschilderingen bij Koren- en oliemolenmuseum ‘De Wachter.’

Kent u ook een vrijwilliger die zijn of haar vrijwilligerswerk met veel gedrevenheid doet? Meld hem/haar dan ook aan voor de Taart van de Maand; in het jaar 2020 deelt Vrijwilligerswerk Tynaarlo samen met Bakkerij Haafs uit Vries, de Taart van de Maand uit aan vrijwilligers die zich inzetten in de gemeente Tynaarlo. Dit doen wij, omdat wij vinden dat vrijwilligers gewoonweg onmisbaar zijn! Wij zijn trots op alle hardwerkende vrijwilligers.

Iedereen (partner, collega, vrijwilliger, vriend, buur en vrijwilligersorganisatie) kan vrijwilligers aandragen, vervolgens komen deze namen terecht in de Taart-van-de-Maandmand. Elke maand halen wij hier een naam uit die wij persoonlijk de taart van de Maand gaan brengen, namens u en namens ons! Vrijwilliger aandragen kan doorlopend op www.vrijwilligerswerktynaarlo.nl of bel 0592-338934 (donderdagochtend).