Taart van de Maand juni gaat naar Dirk Dijkens van Museum De Wachter in Zuidlaren

Geplaatst op 1-1-1900

“Als er iemand is die ik een Taart van de Maand van harte gun, is het wel Dirk Dijkens,” zegt Sita Datema, ook als vrijwilliger betrokken bij het Museum De Wachter.

Al vanaf 2007 is Dirk betrokken bij het Museum. Volgens collega’s is hij de spin in het web. Hij is niet alleen bestuurslid/secretaris, doet de pr/communicatie, ICT, hij onderhoud de relaties met de ondersteuners van het Museum en verzorgt de boekingen. Hij knoopt alle eindjes aan elkaar!

Dirk was in 2009 betrokken bij een ernstige ongeluk, waardoor hij rolstoelafhankelijk werd. “Ondanks dit ongeluk vervult hij nog steeds een fundamentele rol in onze organisatie. Niet alleen is hij betrokken bij allerlei werkzaamheden, hij is ook een warm persoon en heel plezierig in de omgang met andere mensen. Wij bestaan uit 180 vrijwilligers die allemaal heel betrokken zijn bij Museum De Wachter, maar iedereen kent Dirk!”

Sita Datema heeft Dirk Dijkens opgegeven voor de Taart van de Maand. Daarbij geeft ze aan dat alle vrijwilligers binnen De Wachter van onschatbare waarde zijn, maar zij wilde toch graag juist Dirk in het zonnetje zetten: ondanks de moeilijke tijd waar hij doorheen gaat, vervult hij nog steeds een centrale rol bij De Wachter.

Medebestuurslid Jan Nijborg is ook vol lof over Dirk: “Dirk is medeverantwoordelijk en van onschatbare waarde voor vele activiteiten die Museum De Wachter, met alle andere vrijwilligers samen, binnen de gemeenschap vervult.”

Kent u een betrokken vrijwilliger die wel eens in het zonnetje gezet mag worden? Meld deze persoon dan aan voor de Taart van de Maand op www.vrijwilligerswerktynaarlo.nl of bel 0592-338934 (dinsdagmiddag).

In heel 2019 deelt Vrijwilligerswerk Tynaarlo samen met Bakkerij Haafs uit Vries de Taart van de Maand uit aan vrijwilligers die zich inzetten in de gemeente Tynaarlo. Dit doen wij, omdat wij vinden dat vrijwilligers gewoonweg onmisbaar zijn! Wij zijn trots op alle hardwerkende vrijwilligers en wij willen dit ook graag laten zien.

Iedereen (partner, collega, vrijwilliger, vriend, buur en vrijwilligersorganisatie) kan vrijwilligers aandragen. Vervolgens komen deze namen terecht in de ‘Taart van de Maand-Mand’. Elke maand halen wij hier een naam uit die wij persoonlijk de Taart van de Maand gaan brengen, namens u en namens ons!