Taart van de Maand september gaat naar vrijwilliger Bernard Zwager uit Yde de Punt

Taart van de Maand september gaat naar vrijwilliger Bernard Zwager uit Yde de Punt

 Bernards vrijwilligerscarrière is een aantal jaren terug begonnen bij Vrijwilligerswerk Tynaarlo. Wellicht kennen jullie hem nog wel van de reeks columns ‘Vrijwilliger in het zonnetje’ een aantal jaar geleden. Bernard heeft deze columns gemaakt om zich te oriënteren op vrijwilligerswerk. Nu, zoveel jaren later is, hij betrokken bij vele vrijwilligersorganisaties.

Hij is bestuurslid bij Stichting Culturele Raad Eelde, vrijwilliger bij Lemferdinge beheert door Het Drentse Landschap, penningmeester dorpshuis Yde de Punt, voorzitter van Buurtvereniging West End. Daarnaast organiseert hij ook nog diverse wandelingen en geeft lezingen voor Dorpsbelangen Yde de Punt.

Bernard vertelt: “Yde de Punt heeft zo’n rijke historie en divers landschap. Dat moet worden doorverteld! Daarnaast vind ik het echt heel leuk om deze kennis van het dorp over te dragen op andere mensen. Momenteel ben ik bezig om in Yde de Punt de ‘stookhokken’ van vroeger in kaart te brengen. Daar zitten hele mooie verhalen aan vast! Wie weet kunnen we volgend jaar wel een mooie wandeling organiseren.”

Bernard bedankt voor het vele vrijwilligerswerk dat je doet en Dorpsbelangen Yde de Punt bedankt voor het aandragen van deze vrijwilliger.

Kent u ook een vrijwilliger die zijn of haar vrijwilligerswerk met veel gedrevenheid doet? Meld hem/haar dan ook aan voor de Taart van de Maand; in het jaar 2020 deelt Vrijwilligerswerk Tynaarlo samen met Bakkerij Haafs uit Vries, de Taart van de Maand uit aan vrijwilligers die zich inzetten in de gemeente Tynaarlo.

Dit doen wij, omdat wij vinden dat vrijwilligers gewoonweg onmisbaar zijn! Wij zijn trots op alle hardwerkende vrijwilligers.

Iedereen (partner, collega, vrijwilliger, vriend, buur en vrijwilligersorganisatie) kan vrijwilligers aandragen, vervolgens komen deze namen terecht in de Taart-van-de-Maandmand. Elke maand halen wij hier een naam uit die wij persoonlijk de taart van de Maand gaan brengen, namens u en namens ons!

Vrijwilliger aandragen kan doorlopend op www.vrijwilligerswerktynaarlo.nl of bel 0592-338934 (donderdagochtend).