Vrijwilligerswerk Tynaarlo viert 15-jarig bestaan

Het is alweer 15 jaar geleden dat Liesbeth de Vries voor Stichting Trias startte met het Steunpunt Vrijwilligerswerk Tynaarlo, een informatiewinkel voor verenigingen en stichtingen die vrijwilligers zoeken en voor inwoners die vrijwilligerswerk willen doen. Deze maand jubileert Vrijwilligerswerk Tynaarlo, reden om stil te staan bij wat er de afgelopen 15 jaar allemaal gerealiseerd is.

Vrijwilligers hielpen mee met het opzetten van de informatiewinkel

“Allereerst moest er een informatiewinkel ingericht worden. Deze kwam aan de Nieuwe Rijksweg in Vries. Om zichtbaar te worden voor de inwoners was het belangrijk dat er zo snel mogelijk PR-materiaal werd ontwikkeld. Bob Damstra meldde zich als vrijwilliger aan en wilde hier graag bij helpen. Hij zorgde er o.a. voor dat er een website en huisstijl kwam. Ook hielpen andere vrijwilligers mee met het realiseren van een vrijwilligersvacaturebank. Vrijwilliger Bob Damstra is na 15 jaar nog steeds actief. Hij is het vaste gezicht in de krant voor onze verrassingsactie ‘Taart van de Maand’.”

Kenniskaravaan

“In de afgelopen 15 jaar hebben we met veel plezier rond de 2300 mensen bemiddeld naar vrijwilligerswerk. Er vonden gezellige vrijwilligerswaarderingsfeesten plaats en er werden  spannende speeddates georganiseerd tussen verenigingen en stichtingen enerzijds en anderzijds met bedrijven. Het starten van de Kenniskaravaan 7 jaar geleden was een schot in de roos. Jaarlijks bezoeken veel vrijwilligers diverse workshops en trainingen van de Kenniskaravaan om zich bij te scholen of om werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. We hebben mooie ontmoetingen tussen jongeren en ouderen tot stand gebracht via maatschappelijke stages. En we hebben organisaties geadviseerd over wet en regelgeving en vrijwilligers zien ontwikkelen in hun vrijwilligerswerk.” Aldus Liesbeth de Vries die aangeeft dat de naam inmiddels veranderd is in Vrijwilligerswerk Tynaarlo.

Vrijwilligerswerk Tynaarlo is geopend voor iedereen die een vraag heeft over vrijwilligerswerk. We zijn i.vm. de Covid-19 momenteel alleen geopend op afspraak op maandag, dinsdag en donderdag.Vrijwilligerswerk Tynaarlo, Nieuwe Rijksweg 37 in Vries. Telefoon: 0592-338934 Website: www.vrijwilligerswerktynaarlo.nl