Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0592) 749 332
|Home|Over ons|Nieuws|Agenda|Contact
   

Online trainingen

Online trainingen voor vrijwilligers, besturen en vrijwilligers -coordinatoren.

Deze trainingen zijn niet van het VIP! Tynaarlo, maar worden kosteloos door verschillende landelijke organisaties aangeboden. Klik op de titel om de training te volgen.

 

Trainingen: Goed omgaan met dementie - Samen dementie vriendelijk

Hier vind je al onze gratis online trainingen. De 'GOED omgaan met dementie'- en de 'In je buurt' training, zijn trainingen die iedereen kan volgen. Hier leer je hoe je dementie herkent en lastige situaties goed oplost. Daarnaast zijn er twaalf trainingen die we voor specifieke beroepsgroepen ontwikkeld hebben. Hier komen situaties aan bod die binnen deze werkvelden veel voorkomen

 

Verantwoord Alcohol Schenken (IVA) - NOV

Volg de gratis e-learning en haal je gratis certificaat. De teksten en filmpjes op deze website stellen jou in staat om straks op een verantwoorde manier alcohol te mogen schenken in kantine, bar of clubhuis. 

De cursus bevat een interactieve introductie over verantwoord alcoholschenken en sluit af met een korte toets.

     

Verkeersregelaar- SVNL

Deze module vervangt de klassikale instructie welke door de politie door het hele land werd gegeven. De Instructie is een initiatief van SVNL en Politieacademie en wordt mede mogelijk gemaakt door NOC*NSF, Atletiekunie, KNBLO, KNMV, KNSB, KNVB, KNWU, NTFU, en NWB

 

Grenzen stellen -VIP RIJEN

Overbelast raken door over je grenzen te (laten) gaan is  één van de grootste valkuilen. Grenzen stellen moet. Zowel voor jezelf, als voor de ander.

‘Over je grenzen gaan’ betekent dat je meer doet dan wat je zelf wilt en/of kunt. 

     

Omgaan met niet-pluis-situaties'

Deze e-learning gaat over situaties waarin het met een hulpvrager niet goed lijkt te gaan. Als vrijwilliger geeft je dat een 'niet-pluis' gevoel, en kun je daar iets mee doen.

Aan de hand van filmpjes over herkenbare praktijksituaties leer je hoe je als vrijwilliger kunt omgaan met een niet-pluis gevoel. Je krijgt inzicht in mogelijke manieren van reageren.

 

Goed gesprek voeren

Welkom bij deze Free Learning module ‘Goed in Gesprek, luister en gespreksvaardigheden in de zorg’.

Aan de hand van 22 vragen leer je meer over hoe je goed in gesprek gaat en misverstanden kunt voorkomen. De zorgverleners Sandra en Siona nemen je mee in hun dagelijkse praktijk van de communicatie. Met elkaar, cliënten en familie.

     

Training Omgaan met agressie - VIP Voorelkaar

Aan de hand van 19 vragen leer je wat je kan doen in het geval van agressie in de zorg. Deze Free Learning module is bedoeld voor iedereen die in de zorg werkt en die te maken kan krijgen met agressie van cliënten, familie of collega’s.

 

Vrijwilligers begeleiden - Humanitas

Het begeleiden van vrijwilligers is een vak op zich. Deze training laat zien hoe je vanuit een coachende rol vrijwilligers op een prettige en effectieve manier kunt begeleiden. Deze training laat zien hoe je vanuit een coachende rol vrijwilligers op een prettige en effectieve manier kunt begeleiden.  

     

Slachtoffers helpen - Slachtofferhulp Nederland

Hulp aanbieden aan iemand die het moeilijk heeft voelt vaak vanzelfsprekend. Toch kan het soms lastig zijn hoe je dit het beste kan doen, voor degene die hulp nodig heeft. Met deze online cursus leer je om met deze situaties om te gaan en iemand verder te helpen. 

 

Vrijwilligersbeleid - VCA Amsterdam

Deze e-learningmodule ‘Vrijwilligersbeleid in 10 stappen’ is een handreiking voor vrijwilligersorganisaties bij het formuleren van een vrijwilligersbeleid, wanneer je dat nog niet goed op papier hebt. Ook als je wel al een beleid hebt, kun je de module gebruiken om te toetsen of je alle aspecten al goed geregeld hebt. 

     

Fondsenwerven - VSB Fonds

Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? De online cursus fondsenwerving helpt je op weg bij het vinden van financiering van je project.

 

 

Een goede start voor vrijwilligers - PEP

Hoe zorg je voor een goede match bij het aannemen van nieuwe vrijwilligers? En hoe zorg je voor een goede start? Deze e-learning helpt je een goede match vinden. Ook krijg je handige tools voor een goede start periode van de vrijwilliger. 

     

Presenteren kun je leren -  PEP Den Haag

Presenteren is een vaardigheid die je kunt trainen. Volg deze cursus om te ontdekken waar je allemaal op kunt letten als jij een presentatie moet houden of als je hem voorbereidt voor iemand anders. Bijzonderheden: duur is 10-30 minuten

 

Vrijwilligers werven - PEP Den Haag 

Om vrijwilligers te werven is het goed om te bedenken welk type vrijwilligers je bij jouw organisatie wilt krijgen. Welke competenties moeten je nieuwe vrijwilligers hebben? Wat maakt jouw organisatie zo goed en uniek? Bijzonderheden: duur is 10-30 minuten

     

Goed penningmeesterschap - PEP Den Haag

In deze e-learning wordt ingegaan op goed penningmeesterschap. Hierbij wordt ingegaan op: - Wat zijn de verantwoordelijkheden van de penningmeester? - Hoe stel je een begroting op? - En hoe een jaarrekening? - Hoe verzorg je de verantwoording naar de leden? - Wat moet je aan de belastingdienst afdragen?

 

Aan de slag als maatje - PEP Den Haag

Omschrijving: Als maatje bied je persoonlijk contact en wil je iemand tijdelijk ondersteunen. Dit levert ook uitdagingen op, want waar liggen de grenzen? Je krijgt tevens tips hoe je een goede gesprekspartner kunt zijn. Bijzonderheden: duur is 10-30 minuten